Bundan bir 10 yıl öncesine kadar evinizde panjurları kapatmak ve açmak için tek bir tuşun yeterli olabileceğini düşünebilir miydiniz?
Ya da her gün işten eve dönmenizden 15 dakika önce klimanızın açılıp evinizi istediğiniz sıcaklığa getirebileceğini. Akıllı ev sistemi bugün bu örneklerin de çok ötesinde anlamlar ifade ediyor.
Akıllı ev sistemi sadece evinizde değil, çalışma alanlarınız olan ofislerde, toplantı salonlarında, yat ve teknelerde, araçlarınızın içinde de sizlere eğlence, konfor ve rahatlık sağlayan bir çözümler bütünü. Bu sistem sayesinde aydınlatma, ses, video ve iklimlendirme kullanımınızı olabildiğince basitleştirerek, size olabildiğince konforlu bir yaşam alanı sunulur.
Evinizdeki elektronik cihazların birbirleri ile konuşup, hayatınızı kolaylaştıracak pek çok işi sizin yerinize gerçekleştirmesi akıllı evlerin en önemli özelliklerinden. Örneğin, gün içerisinde nem oranının sensörler tarafından okunup, bahçenizin sulanması için gereken su miktarına gore sulamanın yapılması eviniz akıllı ise mümkün. Buzdolabınızdaki malzemelerin azaldığının bilgisini cep telefonunuza gönderebilirsiniz. Eve giriş ve çıkışlarınız için hoşgeldin ve hoşçakal senaryolarında yapılmasını istediklerinizi belirleyip, kapınızın yanında konumlandırılan dokunmatik ekranlardan tek dokunuşla senaryodaki işlemleri gerçekleştirmeniz mümkün. Hatta ve hatta, güneşin doğuş-batış saatlerinin evinizin bulunduğu koordinatlara göre her gün bilgisinin alınarak panjur sisteminizin farklı seviyelendirilmesini sağlayabilirsiniz.
Gelişmiş medya sistem yönetimi özellikleri sayesinde, evinizin tüm odalarında aynı anda müzik yayını yapabilir, farklı odalarınızda farklı uydu sistemlerinden yayın yapılmasını sağlayabilirsiniz. Farklı televizyon yayın sağlayıcılarının kumandalarındaki özelliklerin hepsini tek bir kumanda üzerinden yaparak, evinizdeki kumanda karışıklığının önüne geçebilirsiniz.
Kişiselleştirilebilir senaryolarınızda hayalgücünüzün sınırlarını zorlamamanız için bir neden yok. Evinizdeki her bireyin ihtiyaçlarına uygun senaryolar belirlenebilir. Her gece belli bir saatte evinizdeki ışıkların sırasıyla yanıp belli bir sure sonra sönmesinin simüle edilmesi gibi çok basit ama etkili senaryolarla evinizin güvenliğine önemli ölçüde katkı sağlamanız zor değil.
Akıllı ev, ofislerin kullanıcılarına sunduğu konforlu özelliklerinin yanında, elektrik tüketiminde de olumlu katkıları bulunmaktadır. Ofisinizdeki cihazların kullanılmadığı zamanlarda elektrik enerjisinden tamamen kesilmesi, evinizden uzakta olduğunuz zamanlarda açık kalan klimaların ve aydınlatmaların kolay bir şekilde kapatılabilmesi gibi basit çözümlerle doğaya olan katkınızı artırmanız mümkün.
Her gün önemli gelişmeler yaşanan teknoloji dünyasının akıllı ev çözümlerine getirdiği yeniliklerin de kullanıcı deneyimlerine yapacağı katkılar heyecan verici olacaktır.